Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας στις 20 Μαρτίου 2016, ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. Ελλάδας και το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσαν μαραθώνιο ανάγνωσης, ο οποίος έλαβε χώρα στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι, το Σάββατο στις 19 Μαρτίου 2016, και στον οποίο έλαβαν μέρος η καθηγήτρια Γαλλικών των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και οι μαθητές της Κουρπά Αλεξάνδρα από τη Β΄ τάξη τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, και Βερβεσός Κωνσταντίνος και Μαγκλάρα Αθανασία από το Γενικό Λύκειο Ψυχικού.
Η καθηγήτρια και οι μαθητές ταξίδεψαν μέσα από τις σελίδες τού λογοτεχνικού μυθιστορήματος τού Γάλλου συγγραφέα Michel Tournier με τίτλο "Les Roi des Aulnes", κάνοντας νοηματική ανάγνωση σε ένα από τα κεφάλαια τού βιβλίου, παρουσία καθηγητών και φίλων τής γαλλικής γλώσσας.
Το μυθιστόρημα αυτό δημοσιεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου τού 1970, από τις εκδόσεις Gallimard, και έλαβε το βραβείο Goncourt την ίδια χρονιά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τον συγγραφέα όσο και την ιστορία τού βιβλίου αυτού μέσα από μια σύντομη ανάλυση που έγινε στην τάξη στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στον μαραθώνιο ανάγνωσης.
Επίσης, έχοντας προετοιμαστεί και παρουσιάσει πολύ καλά το απόσπασμα το οποίο διάβασαν, οι μαθητές απέσπασαν ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση.