Εκτύπωση
Μαθητές και μαθήτριες τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) έλαβαν μέρος στο 20ό Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο τής Αθήνας.
Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών τής Αθήνας ήταν εφέτος επετειακό και κατά συνέπεια πολύ ιδιαίτερο. Γιορτάστηκαν τα είκοσι χρόνια λειτουργίας τού θεσμού ATSMUN Αθήνας με τις παρουσίες των ιδρυτικών παραγόντων, ανθρώπων που εργάστηκαν στα τότε γραφεία τού ΟΗΕ στην Αθήνα, όπως οι κ. Γόντικα και Φέλιου. Για το Αρσάκειο ήταν επίσης ένας ιδιαίτερος χρόνος, διότι το Κλασικό Λύκειο υπήρξε ένα από τα πρώτα Σχολεία τής Φ.Ε. αλλά και ένα από τα λιγοστά σχολεία τής Ελλάδας, που άνοιξε ορίζοντες στους μαθητές του έξω από τα στενά σχολικά πλαίσια, συμμετέχοντας στο πρωτοποριακό για την εποχή πρόγραμμα τού Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών.
Έκτοτε το Κλασικό Λύκειο συμμετέχει στις διοργανώσεις των Athens MUN ανελλιπώς με πολυμελείς ομάδες μαθητών, των οποίων την προετοιμασία και καθοδήγηση αναλαμβάνει κάθε χρόνο η κ. Αντωνίου.
Αργότερα μάλιστα, την όλη διοργάνωση των Athens MUN ανέλαβαν φοιτητές εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν απόφοιτοι τού Κλασικού Λυκείου, όπως οι Γιάννης Αρβανίτης, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Βουδούρη, Άννα Βεντουράτου και άλλοι. Αυτά και πολλά άλλα αξιόλογα παιδιά στήριξαν το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών και το ανέδειξαν σε πανελλήνιο θεσμό. Ο αριθμός των μαθητών τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των είκοσι αυτών χρόνων λειτουργίας τού θεσμού είναι, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, πάνω από 500 μαθητές και μαθήτριες:
Εφέτος στο 20ό Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών έλαβαν μέρος οι εξής μαθητές: Νικόλαος Καλαντζής,
Παναγιούλα Αδαμοπούλου, Χριστίνα Αργυροηλιοπούλου, Κωνσταντίνος Βερβεσός, Λυκούργος Καϊσαρλής
(Β΄  τάξη), Αλεξάνδρα Κλάδου, Ευαγγελία Μενάγια (Α΄ τάξη). Την ομάδα, όπως πάντα, προετοίμασε και συνόδευσε η κ. Αντωνίου.
Το Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς σε αυτόν τον τομέα, ενώ έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα και τα μυστικά τής διπλωματίας.
Οι προσομοιώσεις των συνεδρίων των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα, εκτός από μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, τους προσφέρουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εμβαθύνουν σε παγκόσμια θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και να αναλύσουν τα διεθνή δρώμενα αρθρώνοντας τον δικό τους λόγο.