Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Γλώσσας, την Παρασκευή. 8 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου (Κλασικού) Ψυχικού παρακολούθησαν ομιλία με θέμα "Ευρωπαϊκή Ένωση και νέοι: δυνατότητες και προοπτικές στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας".
Ομιλητής ήταν ο κ. Γ. Φασουλάκης, νομικός, επίσημος διαπιστευμένος διερμηνέας στα όργανα τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τού Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και μεταφραστής, ο οποίος προσεκλήθη με πρωτοβουλία τής φιλολόγου κ. Δήμητρας Πορτάρη. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον χώρο τής Βιβλιοθήκης των Σχολείων.
Η παρουσίαση τού θέματος είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς ο ομιλητής έθετε ερωτήματα στα παιδιά και, μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολουθούσε, εξυπηρετήθηκαν οι παρακάτω στόχοι:
α) να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την έννοια τού Ευρωπαίου πολίτη
β) να τους δοθούν ερεθίσματα για καλλιέργεια τής κριτικής τους σκέψης, προβληματισμό και ανάπτυξη επιχειρηματολογίας σχετικά με τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν ως μελλοντικοί πολίτες τής Ε.Ε.
γ) να ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν, και κατ’ επέκταση τις πρακτικές που οι ίδιοι μπορούν να ακολουθήσουν, προκειμένου να διαφυλάξουν την εθνική τους ταυτότητα.