Εκτύπωση
Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού), μαζί με μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγεία τής κλασικής μουσικής όπως την υπηρετούν με αφοσίωση και αγάπη νέοι άνθρωποι που στελεχώνουν το μουσικό σύνολο Fle(x) *
Ευχαριστώντας το μουσικό σύνολο, η Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μαρία Θεοδωρέλου γράφει: "Κι αν ο Πλάτωνας έβλεπε στη μουσική έναν ηθικό κανόνα που δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα, κι αν ο Μανώλης Καλομοίρης όριζε ως σκοπό τής μουσικής το να δίνει ζωή στα όνειρα από τη μια μεριά και να παριστάνει τη ζωή σαν όνειρο από την άλλη, αυτά τα νέα παιδιά δεν προσέφεραν στους μαθητές μόνο την αισθητική απόλαυση. Κάποιοι από αυτούς τους νέους είναι επαγγελματίες μουσικοί ͘ απέδειξαν λοιπόν πόσο μαγικά και καταλυτικά μπορεί να λειτουργήσει στην ψυχή τού ανθρώπου η μουσική, και μάλιστα όταν προκύπτει ως συνειδητή επιλογή ζωής. Κάποια άλλα μέλη αυτής τής εξαίρετης ομάδας, αν και έχουν πραγματοποιήσει σπουδές σε άλλους κλάδους (π.χ. νομική, φιλολογία, φαρμακευτική κ.ά.), έδειξαν πώς η μουσική μπορεί να οδηγήσει στη μόρφωση υγιών προσωπικοτήτων, διοχετεύοντας τη νεανική ορμή για μονοπάτια της τέχνης και απομακρύνοντας τη μονοδιάστατη προσέγγιση του κόσμου."

• FLE [X]
Το Fle[x] String Ensemble δημιουργήθηκε από τη βιολονίστα Ηλέκτρα Βεζύρογλου, απόφοιτο του Κλασικού - Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, το 2008 στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Πρωταρχικά το Fle[x] ήταν ένα κουαρτέτο εγχόρδων, αλλά ο κύριος στόχος ήταν να προσελκύσει νέους σπουδαστές με σκοπό να δημιουργηθεί μια πλήρης ορχήστρα εγχόρδων.

Το 2016 το Fle[x] παίρνει τη σημερινή ολοκληρωμένη μορφή του, ενός συνόλου μουσικής δωματίου από μαθητές και καθηγητές τού Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και τού Ωδείου Αθηνών, όπου στις κορυφαίες θέσεις εναλλάσσονται οι καθηγητές με τους τελειόφοιτους σπουδαστές.
Το σύνολο παρουσιάζεται με διάφορους συνδυασμούς και σχηματισμούς από δύο όργανα σε ντουέτο μέχρι πλήρη ορχήστρα εγχόρδων 17-20 ατόμων. Η ιδιαιτερότητα τού συνόλου Fle[x] βρίσκεται στη σύστασή του και στον τρόπο προετοιμασίας του. Δύο ομάδες από διαφορετικές πόλεις, μία τού Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και μία τού Ωδείου Αθηνών, με κοινή διδασκαλία από την Ηλέκτρα Βεζύρογλου αλλά και με την ανεκτίμητη βοήθεια τής Γεωργίας Τσολάκη (καθηγήτριας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας), τού Αντώνη Μανιά (καθηγητή στο Ωδείο Αθηνών), τού Γιάννου Γιοβάνου (καθηγητή στο Ωρφείο Ωδείο).
Παρότι το Fle[x] είναι αμιγώς σύνολο εγχόρδων, η σύνθεσή του προσαρμόζεται στο εκάστοτε ρεπερτόριο με τη συμβολή επιπλέον οργάνων άλλων οικογενειών με σολιστικό χαρακτήρα Flex plus [+])
To Fle[x] έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε Βρυξέλλες, Wiesbaden, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, Αθήνα και Καλαμάτα.
Από τον Οκτώβριο του 2017 το Fle[x] είναι σύνολο in residence στο Ωδείο Αθηνών.

{galloery}PS/2017-18/CLYKPS/11835{/gallery}