Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 οι μαθητές των τμημάτων Γ1΄ και Γ2΄ τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας τού Σχολείου κ. Μαρίας Θεοδωρέλου και με συνοδούς καθηγητές τους κ. Χριστόπουλο Ιωάννη και Πορτάρη Δήμητρα, επισκέφθηκαν το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Εκεί οι μαθητές αρχικά συνομίλησαν με τον Πρόεδρο των Πρωτοδικών στο γραφείο του, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν δίκες που διεξάγονταν στον συγκεκριμένο χρόνο.

Ακολουθούν οι εντυπώσεις μαθήτριας από την επίισκεψη:

«Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός ζωντάνεψε και πήρε μορφή μέσα από την επίσκεψή μας στο Πρωτοδικείο. Για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και έμπρακτα το επάγγελμα τού Δικηγόρου, τού Δικαστή και τού Εισαγγελέα, και κυρίως να παρακολουθήσουμε μια σειρά από δίκες.
Συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο τού Πρωτοδικείου και είχαμε τη δυνατότητα να εκθέσουμε τις απορίες μας για το επάγγελμα τού Δικηγόρου και να μας εξηγήσει τις βασικές έννοιες τής Νομικής Επιστήμης.
Το Κλασικό Λύκειο για ακόμη μια φορά μάς χάρισε μια μοναδική εμπειρία, με την εκδρομή «κόμβο» για ένα Σχολείο που μεταξύ άλλων γεννά αυριανούς συνηγόρους τού πολίτη. Τα δικανικά κείμενα που διαβάζουμε στα Αρχαία Ελληνικά πήραν υπόσταση μετά την επίσκεψή μας στο Πρωτοδικείο».

Κέλλυ Μιχοπούλου (τμήμα Γ΄2)