Αρσάκεια Ιωαννίνων


Η μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Λαζανά Χρυσόθεμις εκπροσώπησε το Σχολείο της στην ΚΔ΄ Σύνοδο τής Βουλής των Εφήβων, με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα»,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Ακολουθούν οι εντυπώσεις τής μαθήτριας:

"Κατά το διάστημα 2 έως 6 Σεπτεμβρίου 2019 συμμετείχα στην ΚΔ΄ Σύνοδο τής Βουλής των Εφήβων, με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», εκπροσωπώντας το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού (Κλασικό).. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 270 μαθητές Λυκείων από όλη τη χώρα.

Την πρώτη ημέρα τής συνόδου χωριστήκαμε σε ομάδες και γνωριστήκαμε με τα μέλη τής ομάδας μας, καθώς και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Τη δεύτερη ημέρα συγκεντρωθήκαμε όλες οι ομάδες στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας και μετά από συζήτηση σχετικά με το θέμα προχωρήσαμε στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων.
Την τρίτη ημέρα συνεδριάσαμε στο κτήριο τής Βουλής και απευθύναμε ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους βουλευτές.
Την τέταρτη και τελευταία ημέρα συνεδριάσαμε σε Ολομέλεια, όπου παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και συζητήσαμε επ' αυτών, παρουσία τού Προέδρου τής Βουλής, βουλευτών και υπουργών.

Το σημαντικότερο για εμένα ήταν ότι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα από άλλες περιοχές τής Ελλάδας και να ενημερωθώ για ζητήματα, απόψεις, βιώματα, καταστάσεις και συνθήκες τις οποίες δεν συναντώ τόσο συχνά στην καθημερινότητά μου.
Κατά τη γνώμη μου ήταν μια μοναδική εμπειρία και τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε έφηβο που ενδιαφέρεται για τα κοινά."