Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν ωριαίες διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις με τους μαθητές των δύο τμημάτων τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) με θέμα: «Οργάνωση Μελέτης και Διαχείρισης Χρόνου».

Σκοπός των τηλεσυναντήσεων αυτών, που οργανώθηκαν από τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φ.Ε., ήταν η παροχή στήριξης στους μαθητές αναφορικά με την αποδοτικότερη οργάνωση τής μελέτης τους και την αποτελεσματική διαχείριση τού χρόνου τους.

Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε και να αναφερθούν στα συναισθήματά τους, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους διαχειρίζονται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ειδικότερα, οι μαθητές εξέφρασαν τα συναισθήματα και τις αγωνίες τους σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μίλησαν για τους παράγοντες που λειτουργούν διευκολυντικά στην προσπάθειά τους, καθώς και εκείνους που τους δυσκολεύουν.

Επίσης, μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους κοινούς προβληματισμούς που συνδέονται με τις ιδιαιτερότητες τής παρούσας κατάστασης και συζήτησαν σχετικά με τρόπους χαλάρωσης, αποτελεσματικής διαχείρισης τού άγχους, αλλά και μεθόδους αποδοτικής οργάνωσης τής μελέτης.

Από τον εκπρόσωπο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. κ. Παντελή Κατηνιώτη τονίστηκε στους μαθητές ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι επαρκής, με προαπαιτούμενο όμως να υπάρξει από την πλευρά τους συστηματικά οργανωμένη μελέτη με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους βάσει των στόχων που έχουν θέσει.

Στη συνέχεια, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα κατάρτισης ενός προγράμματος με βάση τις παρούσες συνθήκες και τις ιδιαίτερες ανάγκες τού κάθε μαθητή.

Τέλος, αναδείχθηκε η σημασία τής στήριξης από την οικογένεια, τους φίλους και τους συμμαθητές, ενώ επισημάνθηκε και η σημασία τής διατήρησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής (επαρκείς ώρες ύπνου, σωστή διατροφή, σωματική άσκηση).

Οι ενημερωτικές αυτές τηλεσυναντήσεις για την Οργάνωση Μελέτης και τη Διαχείριση τού Χρόνου οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τον κ. Παντελή Κατηνιώτη, καθηγητή -Σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με την υποστήριξη τής Διευθύντριας τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μαρίας Θεοδωρέλου