Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, και ώρα 15.30, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε διά ζώσης, τηρουμένων όλων των μέτρων που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών τής Α΄τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού.

Η Διευθύντρια κ. Μ. Δουζίνα καλωσόρισε τους γονείς και τους ενημέρωσε για θέματα λειτουργίας τού Σχολείου, καθώς και για ειδικότερα θέματα, όπως ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών, η Τράπεζα Θεμάτωνδράσεις που διοργανώνονται από τη Φ.Ε. κ.ά.

Στη συνέχεια ο κ. Ι. Χριστόπουλος, Συντονιστής Φιλολογικών Μαθημάτων Λυκείου, έθιξε καίρια ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση των μαθημάτων τού Λυκείου από γονείς και μαθητές, και αναφέρθηκε ειδικότερα στις απαιτήσεις των φιλολογικών μαθημάτων.

Ο κ. Γ. Γεωργουλέας, σχολικός ψυχολόγος των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε., έδωσε συμβουλές στους γονείς σχετικά με τον χειρισμό του άγχους των παιδιών τους και τής εφηβείας, και αναφέρθηκε στο έργο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τού Σχολείου, ενώ ο κ. Π. Κατηνιώτης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε., παρουσίασε τη βοήθεια που προσφέρει η σχετική υπηρεσία σε μαθητές κατά την πορεία τους στο Λύκειο.

Ο κ. Παντελής Χρήστου, καθηγητής Πληροφορικής, ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη τής εκδήλωσης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές για μια χρονιά ομαλή, ήρεμη και με ανοιχτά σχολεία!