Εκτύπωση

Το Γενικό Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού για 11η συνεχή χρονιά συμμετέχει στο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας (πατήστε εδώ).



Το θερινό αυτό σχολείο είναι το πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου.
Λαμβάνει χώρα εδώ και 12 έτη στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και έχει ως στόχο την ανάδειξη τής νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ζωντανό, διαδραστικό και πρακτικά προσανατολισμένο.
Προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης τού πώς δουλεύει μια επιχείρηση, καθώς και μια γενικότερη εικόνα τού επιχειρηματικού κόσμου.

Περιλαμβάνει ανάλυση και συζήτηση μελετών από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες και εκπαίδευση στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Τα σεμινάρια αλλά και πρακτικά εργαστήρια υλοποιούνται από καθηγητές τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα τού "επιχειρείν".

Στο τέλος τού Θερινού Σχολείου δίδεται σε όλους τους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και διήρκησε 8 ημέρες, από τις 7 έως τις 16 Ιουνίου 2021, εκ των οποίων τις 3 είχαν την δυνατότητα οι μαθητές  να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια με φυσική παρουσία στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.
Την επιμέλεια των Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας έχει η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.

Ακολουθούν οι εντυπώσεις τής μαθήτριας τής Β΄1 τάξης Δομνίκης Σαραντάκου:

"Το πρόγραμμα YES τού 12ου Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας ήταν για μένα μια μοναδική εμπειρία, καθώς μού καλλιέργησε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς οπλίζοντάς με με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μέσα από συζητήσεις με επιχειρηματίες που έχουν επιτύχει στον τομέα τους και μέσω της συνεργασίας μου με άλλους μαθητές, προκειμένου να αναπτύξουμε τη δική μας επιχειρηματική-καινοτόμο ιδέα και να συστήσουμε «εικονική επιχείρηση», την οποία θα έπρεπε να παρουσιάσουμε στο τέλος τού προγράμματος, κατανόησα πως απαιτείται αρκετή δουλειά, επιμονή και υπομονή για να εδραιωθεί η ιδέα και να δημιουργηθεί μία start-up εταιρεία. Επιπλέον, το εργαστήρι αναφορικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό, αφού για να προετοιμάσει κάποιος μια παρουσίαση που να κεντρίζει το ενδιαφέρον τού κοινού δεν είναι εύκολο.
Η διαδικασία εύρεσης και ανάπτυξης τής «πράσινης» επιχειρηματικής μας ιδέας ήταν πολύ ευχάριστη και το τελικό αποτέλεσμα προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλα τα μέλη τής ομάδας μας, αφού καταφέραμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, παρότι δεν γνωριζόμασταν νωρίτερα.
Θα πρότεινα το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES PROGRAM) ακόμη και σε παιδιά τής Θεωρητικής Κατεύθυνσης, διότι μέσω αυτού ανοίγονται νέοι ορίζοντες και γιατί στις μέρες μας είναι σημαντικό και χρήσιμο να έχουν ένα ευρύ πεδίο γνώσεων και δεξιοτήτων."