Εκτύπωση

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, οργανωμένοι σε χωριστές ομάδες, επισκέφθηκαν μέρος τού ιστορικού κέντρου τής Αθήνας.

Τέσσερεις προορισμοί: ο Άρειος Πάγος, ο λόφος τής Δικαιοσύνης, η Πνύκα, ο λόφος τής Δημοκρατίας, ο λόφος των Μουσών, Φιλοπάππου, και ο λόφος των Νυμφών,  Αστεροσκοπείο, αποτέλεσαν τον βασικό άξονα τής διδακτικής αυτής επίσκεψης.

Ξεκινώντας από το Θησείο, διασχίζοντας μέρος τής Αρχαίας Αγοράς, σταματώντας στη Ρωμαϊκή Αγορά και στους «Αέρηδες», ανεβαίνοντας στους προαναφερόμενους λόφους, περπατώντας τα μονοπάτια τού Πικιώνη, με μια στάση στην εκκλησία τού Λουμπαδιάρη, και καταλήγοντας στον πεζόδρομο τής Αποστόλου Παύλου, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές τους κ. Β. Χαμηλοθώρη και Φ. Κατσαμπάνη στον χωροχρόνο, παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο το παρελθόν, απώτερο και εγγύτερο, συναντιέται με το παρόν τής πόλης τους.

Η ατμόσφαιρα αυτής τής ηλιόλουστης χειμωνιάτικης μέρας τούς επέτρεψε να ατενίσουν το λεκανοπέδιο τής Αττικής από ψηλά.

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων τής Ιστορίας τής Α΄ Λυκείου και τής Φιλοσοφίας Β΄ Λυκείου, τού 8ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου και τής συμμετοχής των μαθητών στη Βουλή των Εφήβων.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Μ. Δουζίνα και οι καθηγητές κ. Φ. Κατσαμπάνη, Π. Παπαθανασίου και Β. Χαμηλοθώρης.