Εκτύπωση

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν διαδικτυακά στον Διαγωνισμό τής Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Μέσα σε μία διδακτική ώρα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας σχετικά με βασικές έννοιες τής οικονομικής σκέψης, ειδήσεις, οικονομική πολιτική κ.ά.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές  λυκείου. Διοργανώνεται με την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών στο πεδίο των Οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε τρεις εθνικούς γύρους και έναν διεθνή: ο πρώτος σχολικός γύρος οργανώνεται σε επίπεδο σχολικής μονάδας και διεξάγεται διαδικτυακά.

Φέτος ο πρώτος γύρος, στον οποίο συμμετείχαν οι μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, διοργανώθηκε από τη Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μαρίκα Δουζίνα και από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη με την στήριξη τής ομάδας τής Οικονομικής Ολυμπιάδας.
Την τεχνική υποστήριξη τής διαδικτυακής εξέτασης ανέλαβε ο κ. Παντελής Χρήστου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ανέφεραν πως ο διαγωνισμός τής Οικονομικής Ολυμπιάδας είναι ένας αξιόλογος θεσμός που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκομίσουν βασικές γνώσεις Οικονομικών, χρήσιμες για την ανάπτυξη τής κριτικής σκέψης, την κατανόηση τού διεθνούς οικονομικού συστήματος αλλά και τής ελληνικής οικονομίας.