Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού τους προγράμματος, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού το διάστημα 13 με 15 Απριλίου 2022 πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη σε περιοχές τής Βοιωτίας, τής Φωκίδας και τής Φθιώτιδας, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Β. Χαμηλοθώρη και την κ. Β. Βρεττάκου.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το πρωτότυπο πάρκο αναψυχής τής Παύλιανης, ένα πρότυπο έργο που αποτελεί έμπνευση των ίδιων των κατοίκων τής περιοχής, στις πηγές τού Ασωπού ποταμού.

Για να επισκεφθεί κανείς στο πάρκο εισέρχεται από την χαρακτηριστική γέφυρα-πιάνο, πάνω από τα νερά τού Ασωπού, η οποία παίζει μουσική καθώς τη διασχίζουν! Αιώρες που κρέμονται από τα δέντρα, ιδιαίτερα παγκάκια και αστείες επιγραφές, κούνιες που αιωρούνται πάνω από το ποτάμι περιμένουν τους επισκέπτες.

Το «Vagonetto-Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας» ήταν άλλος ένας σταθμός με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον: το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι για τη μεταφορά τού βωξίτη έγινε το μεταφορικό μέσο των μαθητών στον τόπο εκκίνησης τής περιπατητικής διαδρομής τους στην ιστορία τού βωξίτη.

Τέλος οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις πηγές τής Κρύας, στην Αράχοβα, στο Χάνι τής Γραβιάς και στην Αγόριανη.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Αναμνήσεις μιας ζωής!