Εκτύπωση

Τριήμερη εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή τού νομού Λακωνίας, με έδρα τη Σπάρτη, πραγματοποίησαν οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, από τη Δευτέρα 11 έως την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, συνοδία των καθηγητριών τους κ. Φοίβης Κατσαμπάνη, Αύρας Ευαγγελάτου και Δήμητρας Πορτάρη.

Οι μαθητές  με τις καθηγήτριές τους επισκέφθηκαν την Αρεόπολη, ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο τού Διρού, περιηγήθηκαν στην περιοχή τού Γυθείου.

Επίσης, ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο χυμών «Λακωνία», όπου ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους για τα στάδια παραγωγής τού συγκεκριμένου χυμού.

Τέλος, επισκέφθηκαν το Επισκοπείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, όπου τους δεξιώθηκε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Η περιήγηση των μαθητών στη Λακωνία ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στην καστροπολιτεία τού Μυστρά.

Η εκδρομή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε μαθητές και καθηγήτριες, λόγω τής άριστης συνεργασίας μεταξύ τους και τής ποικιλίας τού προγράμματος, το οποίο περιελάμβανε ξεναγήσεις, περιηγήσεις, φαγητό, ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Με την επιστροφή τους στο Σχολείο τα παιδιά εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τη Διεύθυνση και τις καθηγήτριες, μαζί με την επιθυμία και την ευχή να επαναληφθούν και τις επόμενες σχολικές χρονιές ανάλογες εκδρομές, οι οποίες τους αφήνουν μοναδικές αναμνήσεις από τον σχολικό τους βίο.