Εκτύπωση

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄και Β΄τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Οι μαθητές προσέφεραν τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και ρούχα) που είχαν συγκεντρώσει, σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους τού ναού, για το συσσίτιο που διοργανώνεται και για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο ιερέας τού ναού πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου μίλησε στους μαθητές για την ιστορία τού ναού, τη σημασία του για την πόλη των Αθηνών, τα στάδια διαμόρφωσής του, τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώθηκαν στον ναό, ήδη από τη βυζαντινή εποχή, αρχαιοελληνικά κατάλοιπα, καθώς και για τη διαδικασία ψηφιοποίησης των κειμηλίων του, κατά την οποία ανακαλύφθηκαν εικόνες που είχαν παραμείνει μέχρι πρόσφατα στην αφάνεια.

Στη συνέχεια ο ιερέας υποδέχτηκε τους μαθητές σε μια παρακείμενη οικία για να συζητήσουν πάνω σε θέματα που απασχολούν τους εφήβους και που τέθηκαν από τους μαθητές σχετικά με την εκκλησία, τη θρησκεία, τις σχέσεις, τις επιλογές στη ζωή, τον μη αποκλεισμό και τη διαφορετικότητα.

Με ειλικρίνεια, με ανοιχτή ματιά και με τόλμη ο ιερέας απευθύνθηκε στους μαθητές προκαλώντας τους συγκίνηση, έκπληξη και θαυμασμό!

Ακολούθησε περίπατος στην ηλιόλουστη Πλάκα και οι μαθητές επέστρεψαν στο Σχολείο ενθουσιασμένοι.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Μ. Δουζίνα, η θεολόγος κ. Φ. Κατσαμπάνη, η βιολόγος κ. Α. Ευαγγελάτου και η μαθηματικός κ. Μ. Βόγια.