Εκτύπωση

«H τέχνη δεν έχει να κάνει με το σωστό και το λάθος. Είναι η αγωγή τής ζωής. Σε μαθαίνει να ζεις κάνοντας λάθη αλλά και σωστά. Ο καλλιτέχνης δεν ήρθε σ' αυτή τη ζωή για να πετύχει. Ήρθε για να καεί, για να μάθει, για να μιλήσει ως ο ανταποκριτής τής φωτιάς. Ο καλλιτέχνης είναι ένα φύλλο χαρτί που πέφτει στη φωτιά, καίγεται αλλά ζει η λευκότητά του αιώνια».

Με αυτά τα λόγια τού γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου έκλεισε η εξαιρετική ξενάγηση των μαθητών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ζογγολόπουλου, στο Ψυχικό, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Κατά την ξενάγηση, που έγινε από τη μουσειολόγο και αρχειονόμο τού Ιδρύματος Ζογγολόπουλου κ. Ελπινίκη Δελαπόρτα, οι μαθητές ταξίδεψαν στη ζωή τού Γ. Ζογγολόπουλου και σε σημαντικές στιγμές τής καλλιτεχνικής του πορείας.

Παρατήρησαν τα έργα που εκτίθενται στη γλυπτοθήκη, την τεχνοτροπία τους, την "αρχιτεκτονική" και τους συμβολισμούς τους, για να συνειδητοποιήσουν το ιδιαίτερο μεγαλείο τής γλυπτικής τέχνης και τού συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Στο τέλος τής ξενάγησης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργαστήριο τού Γ. Ζογγολόπουλου, στον χώρο τού σπιτιού του λίγο πιο μακριά από την υπαίθρια έκθεση, και δέχτηκαν με χαρά και εκτίμηση αναμνηστικά δώρα με έργα τού Γ. Ζογγολόπουλου.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Μ. Δουζίνα, η φιλόλογος κ. Μ. Μπενέκου και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μ. Γεωργάτου.