Εκτύπωση

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, σε συνεργασία με το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, διοργάνωσε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με ομιλήτρια την κ. Μαρίκα Δουζίνα, Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, και με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης τής διδακτικής πράξης: διαφοροποιημένη διδασκαλία - ανεστραμμένη τάξη: προοπτικές και προβληματισμοί».

Η κ. Δουζίνα στην εισήγησή της επικεντρώθηκε στην εφαρμογή τής διαφοροποιημένης διδασκαλίας και τής ανεστραμμένης τάξης, με έμφαση στις προοπτικές, αλλά και στις δυσκολίες/αντιστάσεις που εμφανίζονται κατά την ένταξη στη διδασκαλία αυτών των εναλλακτικών προσεγγίσεων.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση όπου συνάδελφοι μοιράστηκαν παρόμοιες εναλλακτικές προσεγγίσεις που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία στην τάξη τους, αλλά και τον γενικότερο προβληματισμό τους για τα περιθώρια αξιοποίησης τέτοιων εναλλακτικών μεθόδων στο πιεστικό πλαίσιο των εξετάσεων και τής Τράπεζας Θεμάτων τού Λυκείου, προβληματισμός που είχε ήδη τεθεί από την ομιλήτρια.