Εκτύπωση

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, και ώρα 15.00-16.00, καθηγητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν, δια ζώσης, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο πλαίσιο τού σχολείου».

Την πρωτοβουλία τού σεμιναρίου είχε η κ. Μ. Δουζίνα, Διευθύντρια τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, και την υλοποίησή του ανέλαβαν ο κ. Γ. Γεωργουλέας, σχολικός ψυχολόγος των Αρσακείων Σχολείων, και ο κ. Π. Κατηνιώτης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Αρσακείων Σχολείων.

Ο κ. Γεωργουλέας παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς το περίγραμμα τού όρου «κρίση», καθώς και τα είδη κρίσεων, και αναφέρθηκε στον υποστηρικτικό ρόλο τού Σχολείου κατά την περίοδο τής εφηβείας, καθώς και στην αναγκαιότητα τής συνεργασίας Σχολείου και οικογένειας για την αντιμετώπιση των κρίσεων που αναμένεται να προκύψουν στον σχολικό ή τον οικογενειακό χώρο.

Επεσήμανε τα σημάδια που προδίδουν πως ένας έφηβος επηρεάζεται από μια κρίση που βιώνει, τονίζοντας πως, από τη στιγμή που η ψυχική ανθεκτικότητα των εφήβων διαφέρει, διαφοροποιείται και η ένταση τού ίχνους που αφήνει πάνω τους η εκάστοτε κρίση.

Η ηρεμία, η ενεργητική ακρόαση και η μετάδοση αισιοδοξίας και δύναμης από την πλευρά των εκπαιδευτικών αναδείχθηκαν ως τα βασικά εργαλεία στην υπηρεσία τού εκπαιδευτικού για την υποστήριξη των εφήβων σε περιόδους κρίσης.