Εκτύπωση
1356aΠρωταρχικός ρόλος της Παιδείας είναι η διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου και η μετάδοση εκείνων των στοιχείων που θεωρούνται απαραίτητα για την ατομική και την κοινωνική του καλλιέργεια. Ως εκ τούτου, στο σχολείο, παράλληλα με την επίτευξη των μαθησιακών στόχων, θεωρείται απαραίτητη και η αγωγή των μαθητών αλλά και η εξασφάλιση της συναισθηματικής τους ισορροπίας. Είναι γεγονός πως όταν ένας μαθητής αισθάνεται ήρεμος και ασφαλής στο σχολικό του περιβάλλον, έχει σαφή ρόλο μέσα στην ομάδα και παράλληλα αποδέχεται τα όρια και ακολουθεί τους κανόνες, τότε μπορεί να είναι χαρούμενος αλλά και αποτελεσματικότερος στη μελέτη του.
Στο πλαίσιο αυτό, η Συμβουλευτική Υπηρεσία των Αρσακείων Σχολείων, έχοντας ως κεντρικό άξονα τον μαθητή όχι μόνο ως μονάδα, αλλά και ως μέρος του συνόλου της τάξης, εφαρμόζει από τον μήνα Νοέμβριο Προγράμματα διαχείρισης των συναισθημάτων των μαθητών, σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς των τάξεων. Τα προγράμματα αυτά είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών μας και στη δυναμική του κάθε τμήματος ξεχωριστά. Με την παρουσία των παιδοψυχολόγων στις τάξεις, και μέσα από συζήτηση και δημιουργικές ομαδικές δραστηριότητες, επιδιώκεται η βελτίωση της μαθητικής καθημερινότητας.
Άλλωστε όλοι, και κυρίως οι μαθητές μας χρειάζονται μια συμβουλή και μια αγκαλιά, μια έκφραση αγάπης κι ένα βλέμμα κατανόησης για να συνεχίσουν....