Αρσάκεια Τιράνων
Η εορτή των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς- Festa e Krishtlindjes dhe Vitit të Ri

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, με πνεύμα αγάπης και χαράς, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στο Αρσάκειο Τιράνων εορταστική εκδήλωση.

Οι εθνικές επέτειοι τής 28ης και 29ης Νοεμβρίου/ Festat Kombëtare të 28 dhe 29 Nëntorit

Στο πλαίσιο των εθνικών εορτών τής 28ης και 29ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, επετειακή εκδήλωση.

Ο συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού στο Αρσάκειο Τιράνων - Shkrimtari Emilios Solomou në Arsakeion e Tiranës
Στο πλαίσιο τής Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 ο Κύπριος συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού, εκπαιδευτικός και ο ίδιος, επισκέφθηκε το Αρσάκειο Τιράνων και συνομίλησε με τους μαθητές για τη λογοτεχνική συγγραφή.

Πρώτη συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2018-2019 - Takimi i parë ndërmjet prindërve dhe mësuesve për vitin shkollor 2018-2019

Με την έναρξη τής νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών στο Αρσάκειο Τιράνων, κατά τις οποίες οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς για την πρόοδο των παιδιών τους.

«Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν»  - Myrtis - Ballë për ballë me të shkuarën
Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου οι μαθητές τού Αρσάκειου Τιράνων επισκέφθηκαν την έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ανοικτού Διαλόγου, στο κτήριο τού Πρωθυπουργικού Γραφείου, υπό την αιγίδα τής Ελληνικής Πρεσβείας και τής Υπηρεσίας τού OHE στην Αλβανία.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών - Dita Europiane e Gjuhëve
Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Τιράνων ο εορτασμός τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Η γιορτή τού Αλφαβηταρίου - Festa e Abetares
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης δημοτικού τού Αρσακείου Σχολείου Τιράνων στο τέλος τής σχολικής χρονιάς συμμετέχουν σε μια εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάζουν τις γνώσεις, που αποκόμισαν στα πρώτα τους βήματα στο ταξίδι τής γνώσης, στα Αλβανικά, τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

To «Λογοτεχνικό φεστιβάλ για τους νέους: Τίρανα 2018»  - “Festivali letrar për të rinjtë: Tirana 2018”
Στο πλαίσιο τού προγράμματος «Λογοτεχνικό φεστιβάλ για τους νέους: Τίρανα 2018», που τελεί υπό την αιγίδα τού Δήμου Τιράνων και τού εκδοτικού οίκου "Toena", στις 14 Μαΐου 2018 διοργανώθηκε στο Αρσάκειο Τιράνων λογοτεχνική εκδήλωση με θέμα «Ο Σκεντέρμπεης, ο οραματιστής τής ευρωπαϊκής Αλβανίας».

Οι μαθητές τής ΙΑ΄ τάξης στην Αθήνα - Klasa e XI në Athinë
Στο πλαίσιο τής συμμετοχής τους στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο στις 19 και 20 Απριλίου 2018, οι μαθητές τής ΙΑ΄ τάξης τού Αρσακείου Ελληνοαλβανικού Κολεγίου Τιράνων πραγματοποίησαν τετραήμερη εκδρομή στην Αθήνα, στη διάρκεια τής οποίας επισκέφθηκαν τα κυριότερα σημεία αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος τής πρωτεύουσας.
Η ξενάγηση στην Ακρόπολη και στο Μουσείο τής Ακρόπολης έφερε τους μαθητές σε επαφή με την ιστορία των Αθηνών, η οποία είναι συνυφασμένη με την ιστορία τού δυτικού πολιτισμού και με την έννοια τής δημοκρατίας. Επισκέφθηκαν, επίσης, το Καλλιμάρμαρο στάδιο, τη Βουλή των Ελλήνων και τον λόφο τού Λυκαβηττού. Περιπλανήθηκαν στα γραφικά σοκάκια τής Πλάκας και περπάτησαν στο Μοναστηράκι και στο Θησείο, θαυμάζοντας το ιστορικό μεγαλείο τής πόλης.

Συμμετοχή στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο - Pjesëmarrja e parë e kolegjit greko-shqiptar Arsakeio e Tiranës në konferencën e 6të të nxënësve të shkollave Arsakeio
Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συμμετοχή τού Αρσακείου Τιράνων στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης με θέμα «Σε έναν κόσμο που αλλάζει: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων εκπροσώπησαν 13 μαθητές και μαθήτριες τής ΙΑ΄ τάξης από το προχωρημένο, το μέσο και το αρχάριο επίπεδο γλωσσομάθειας. Οι μαθητές Sofia Antoniadhi, Daniel Kanani, Gabriela Lleshaj και Elda Marga παρουσίασαν εισήγηση με τίτλο «Μετανάστευση: από το χθες στο σήμερα. Βιωματικές και λογοτεχνικές αποτυπώσεις της αποδημίας», ενώ οι μαθητές Krisula Damo, Milena Greku, Joan Koçiko, Dhimitra Kote, Sindi Lleshi, Frenki Ruçaj, Daniela Tafani, Vangjel Toto και Kristi Xhajaj παρουσίασαν δραματοποίηση βασισμένη στο βιβλίο τού Αλβανού συγγραφέα Γκαζμέντ Καπλάνι «Με λένε Ευρώπη» με τίτλο «Μετανάστευση: Ιστορίες που ξεπερνούν τα σύνορα». Τα παιδιά καθοδήγησαν οι καθηγήτριές τους κ. Φρόσω Παππά, συντονίστρια Ελληνικής Γλώσσας, και Μαρινέλλα Κουμρία, φιλόλογος, με την αμέριστη στήριξη τού Διευθυντή κ. Νικολάου Φραντζή.