e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης προσκάλεσε όλους τους νέους μαθητές του, υποψήφιους και εγγραφέντες για το σχολικό έτος 2015-2016, με τους γονείς και τους φίλους τους σε μια πρώτη συνάντηση. Η πρωτοβουλία είχε στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των νέων παιδιών με τον χώρο και τις εκπαιδευτικούς τού Νηπιαγωγείου καθώς και τη διασκέδασή τους μέσα από ελεύθερα επιλεγμένες δραστηριότητες.
Παιδιά και γονείς αρχικά γνωρίστηκαν με τις νηπιαγωγούς αλλά και μεταξύ τους, ξεναγήθηκαν στον χώρο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τού Νηπιαγωγείου, όπου τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας. Χωρισμένα σε ομάδες με διακριτό τρόπο δοκιμάστηκαν σε γνώσεις, διαγωνίστηκαν σε δεξιότητες, διασκέδασαν με ομαδικά παιχνίδια, διάβασαν παραμύθια, συναγωνίστηκαν σε κινητικά παιχνίδια, ζωγράφισαν και, τέλος, επιδόθηκαν σε υπαίθριες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην ευρύχωρη και εναρμονισμένη με το πληθωρικό φυσικό περιβάλλον αυλή τού Νηπιαγωγείου.
Γονείς και παιδιά έφυγαν με θετικές εντυπώσεις και χαρούμενη διάθεση από το Νηπιαγωγείο, και ιδιαίτερα οι καινούργιοι μαθητές που δέχτηκαν το εντυπωσιακό κέρασμα και τα αναμνηστικά δωράκια από το νέο τους Σχολείο.
Την ίδια ημέρα στους αύλειους χώρους των Αρσακείων Σχολείων πραγματοποιούνταν η «Γιορτή τής Άνοιξης», στην οποία ήταν όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν, για να γνωρίσουν τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης στο σύνολό τους.