e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι τελειόφοιτοι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων και τής συμπλήρωσης τού μηχανογραφικού τους δελτίου, παρακολούθησαν την ενημέρωση για τις σχολές και τα τμήματα και των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τής πόλης μας, που συνδιοργάνωσαν τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) τής Διεύθυνσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των Ημερών Σταδιοδρομίας, και τα Γραφεία Διασύνδεσης τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, από τις 6 ώς τις 9 Φεβρουαρίου 2017 παρακολούθησαν την τετραήμερη εκδήλωση με θέμα «Οι σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ενώ την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 την εκδήλωση «Μαθαίνω πριν σπουδάσω» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Τους μαθητές  συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Αναστασία Πιλωνά και Ιφιγένεια Αναγνώστου, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα παιδιά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και να τα υποστηρίξουν στις επιλογές τους. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια τού Σχολείου μας να ενισχύσει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών για τις ακαδημαϊκές τους προοπτικές, καθώς και την επαφή και τη γνωριμία τους με τις πανεπιστημιακές σχολές, τον χώρο τού Πανεπιστημίου και τον τρόπο λειτουργίας του, πιστεύοντας πως έτσι οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ώριμα και συνειδητά τις επιλογές τους και να χαράξουν μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/02/blog-post_16.html
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/02/blog-post_14.html