e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Κάθε φορά που τα παιδιά μας ανοίγουν τα δικά τους φτερά και πετάνε μακριά από την αγκαλιά τού Σχολείου, από τη μια νιώθουμε πως μας αφήνουν μεγάλο κενό, αλλά από την άλλη νιώθουμε κρυφή υπερηφάνεια, γιατί συντελέσαμε και εμείς στην πορεία τους προς την ανεξάρτητη και αυτόνομη ζωή τους.
Έτσι και εφέτος τυπικά και ουσιαστικά το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε τους αποφοίτους τού 2017 καμαρώνοντάς τους στην τελετή αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στο κλειστό γυμναστήριο των Σχολείων.
Η Διευθύντρια κ. Άννα Σγουρού απευθύνθηκε στους νέους αποφοίτους μεταφέροντάς τους τις σκέψεις και τις ευχές των μελών τού Συλλόγου Διδασκόντων και τους προσέφερε το αναμνηστικό λεύκωμα τής χρονιάς τους.
Στη συνέχεια, ακούσαμε τα παιδιά να μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα, να τραγουδούν κεφάτα και να χορεύουν ανέμελα.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο τρόπος που παλιότεροι απόφοιτοι υποδέχτηκαν στην ενήλικη ζωή τους εφετινούς απόφοιτους συνοδεύοντάς τους στα χορευτικά βήματά τους.
Είναι μεγάλη χαρά για μας τους καθηγητές τους και μας γεμίζει ικανοποίηση να βλέπουμε τα παιδιά που ήρθαν στο Λύκειο φοβισμένα και αγχωμένα να γίνονται νέες και νέοι έτοιμοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να τη ζήσουν σε όλη της την ένταση.
Την ίδια χαρά εξέφρασε εκ μέρους των γονέων η κ. Μαρία Μπεζά που ευχήθηκε στα παιδιά να ζήσουν ευτυχισμένα φτάνοντας όπου μπορούν αλλά και όπου δεν μπορούν…
Η δρ Αικατερίνη Ιωακειμίδου, Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, αποχαιρέτησε θερμά τα παιδιά, ενώ η κ. Μάρα Καπετανάκη εκ μέρους τού Συλλόγου Αποφοίτων καλωσόρισε τα νέα μέλη τού συλλόγου. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγήτριες κ. Βασιλική Δεμίρη, Αναστασία Πιλωνά, Ολυμπία Σφυρίδου και Σοφία Χαριτίδου, ενώ τη φροντίδα τής μουσικής είχε, όπως πάντα, η μουσικολόγος κ. Αναστασία Γκίνη με τη συμπαράσταση τού χημικού κ. Βασίλη Μυλωνά.
Αποσπάσματα μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο τού Λυκείου, όπου βρίσκεται αναρτημένο και το αναμνηστικό λεύκωμα των αποφοίτων 2017, αλλά και η πρώτη εικόνα των βαθμολογιών των πανελληνίων εξετάσεών τους.