Αρσάκεια Θεσσαλονίκης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
3η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων
To Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης οργανώνει την 3η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων, με τη σύμπραξη τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων και τού Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Η 3η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, και ώρα 18.15, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση έχει, όπως και οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις, την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων [Φ20.2/210450/Δ2, 9.12.2016].
Η διοργάνωση τής Διασχολικής Συνάντησης Χορωδιών αποβλέπει στην ενδυνάμωση τής σχέσης των νέων με τον πολιτισμό, που αποτελεί το ουσιαστικότερο εφόδιο για την ισορροπημένη ανάπτυξη τής προσωπικότητάς τους.
Η συμμετοχή μάλιστα ενός μαθητικού μουσικού σχήματος σε θεσμούς και εκδηλώσεις πολιτισμού, όπως είναι οι οργανωμένες διασχολικές συναντήσεις και τα χορωδιακά φεστιβάλ, συνιστά ένα δυναμικό κίνητρο για τα μέλη τους, τα οποία καλούνται με πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας να υπερβούν πολλές δυσκολίες, προκειμένου να προετοιμαστούν σωστά και να παρουσιάσουν ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα.
Ακόμη, τα χορωδιακά και μουσικά μαθητικά φεστιβάλ αποτελούν σημείο συνάντησης μαθητών που αγαπούν τη μουσική και εκφράζονται μέσα από αυτή, ενώ παράλληλα φέρνουν σε επαφή και συνεργασία εκπαιδευτικούς που εργάζονται συστηματικά και άοκνα για τη δημιουργία πολιτιστικής συνείδησης και αισθητικής καλλιέργειας στους σημερινούς νέους.
Tο πρόγραμμα των Μουσικών Συνόλων (είτε χορωδιών είτε μουσικών σχημάτων) θα περιλαμβάνει και ένα τουλάχιστον έργο τού Σταύρου Κουγιουμτζή, ξεχωριστής μορφής τού νέου ελληνικού τραγουδιού και σημαντικού εκπροσώπου τού μουσικού ήθους και ύφους τής σχολής τής Θεσσαλονίκης, τον οποίο επέλεξε να τιμήσει εφέτος η Επιτροπή Διοργάνωσης τής 3ης Διασχολικής Συνάντησης τού Αρσακείου.
Στο πλαίσιο τής 3ης Διασχολικής Συνάντησης θα συμμετάσχουν οι χορωδίες Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Καλλικράτειας, 26ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, το Μουσικό Σχήμα Αποφοίτων Αρσακείου Θεσσαλονίκης, η Χορωδία Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου και Αποφοίτων Θεσσαλονίκης, η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία Δήμου Νεάπολης-Συκεών και ο Ανδρέας Καρακότας.

Ανακοινώσεις Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης

Αναγγελίες Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31