Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διαδικτυακά σεμινάρια για την ασφαλή χρήση τού διαδικτύουπου πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο 2024.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ενημέρωση ήταν η αγωγή τού καλού ψηφιακού πολίτη, η θετική αλληλεπίδραση με τους φίλους μας στο διαδίκτυο, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η υπερβολική ενασχόληση, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι επαφές με αγνώστους κ.ά.

Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο τού 2016 υπό την αιγίδα τού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) και, συγκεκριμένα, τού Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των πανευρωπαϊκών οργανισμών INSAFE/INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο, καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος τής Ελλάδας στο Expert Group on Saf-er Internet for Children τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες τού διαδικτύου.