Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 23 Ιανουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε ο κύκλος τής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η επιμόρφωση είχε πεντάωρη διάρκεια και πραγματοποιήθηκε στα Σχολεία της Εκάλης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο “Βασική υποστήριξη ζωής και χρήση αυτόματους εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED)” δημιουργήθηκε το 2008 και αποσκοπεί στην αύξηση τού αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών, κάθε ηλικίας, στη βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση “ΚΑΡΠΑ” και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή “ΑΕΑ-AED”. Υλοποιήθηκε από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με ύλη προσαρμοσμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές. Σκοπός τής επιμόρφωσης Πρώτων Βοηθειών είναι η παροχή αποτελεσματικής και ασφαλούς βοήθειας από τους εκπαιδευτικούς σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό, μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.