Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 29 Νοεμβρίου 2023 η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Μίνα Λουκαδάκου και οι εκπαιδευτικοί κ. Νινέττα Θεοφιλοπούλου και Βιργινία Φλάμου παρακολούθησαν 5ωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την εκπαιδεύτρια τού Ερυθρού Σταυρού κ. Χρυσούλα Μπότσαρη.

Το σεμινάριο περιελάμβανε σημαντικές πληροφορίες για την ασφαλή διαδικασία παροχής Πρώτων Βοηθειών. Οι εκπαιδευτικοί έμαθαν για τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κάποιος σε έναν συνάνθρωπο του σε περίπτωση λιποθυμίας, καρδιακού επεισοδίου ή πνιγμού από ξένο σώμα. Πώς μπορούν, δηλαδή, να αποτρέψουν την επιδείνωση μιας κατάστασης, να προωθήσουν την ανάρρωση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να σώσουν ζωές πριν φτάσει η επαγγελματική ιατρική βοήθεια.

Επιπλέον, έκαναν και πρακτική εξάσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε εξειδικευμένα προπλάσματα ενήλικα και μωρού, και εκπαιδευτικούς απινιδωτές. Έτσι, συνειδητοποίησαν ότι η γνώση των Πρώτων Βοηθειών προάγει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον και εξοπλίζει τους πολίτες για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε διάφορα ατυχήματα.