Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

"Γρηγόριος Δικαίος - ο Παπαφλέσσας" ήταν το θέμα τής εορταστικής εκδήλωσης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης για την επέτειο τής 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Δήμητρας Γιαννοπούλου, Κατερίνας Φουντούλη, καθώς και τής θεατρολόγου κ. Μαργαρίτας Ροββά, ζωντάνεψαν τα ιστορικά γεγονότα τής περιόδου πριν και κατά τη διάρκεια τής Επανάστασης ακολουθώντας τα βήματα τού Παπαφλέσσα, μιας ιδιαίτερης προσωπικότητας, κατά τους ιστορικούς, που χαρακτηριζόταν από αγνές πατριωτικές παρορμήσεις αλλά και πάθη ανθρώπινα.

Τα θεατρικά δρώμενα πλαισιώθηκαν με χορογραφίες των κοριτσιών τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Δημοτικού, που δίδαξε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Μαίρη Παπαρούλια, καθώς, επίσης, και με τα τραγούδια τής χορωδίας των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Α΄ Δημοτικού, που δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αρετή Γιαννακουδάκη.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τους παραδοσιακούς χορούς που επέλεξαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Ματίνα Μουταυτσίδου και Μιχάλης Τζαβέλης και προετοίμασαν με τα παιδιά τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Δημοτικού.