Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 αντιπροσωπία μαθητών τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κ. Μαρία Κακαβελάκη και Αναστασία Ανέστη, επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο τού ιερού ναού τής Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιά.


Τους μαθητές υποδέχθηκε ο ιερέας πατήρ Ελισαίος Κυνούσης, ο οποίος και τους ξενάγησε σύντομα στον χώρο τού ναού καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γευτούν ένα όμορφο λιτό, αλλά γεμάτο αγάπη νηστίσιμο πρωινό και να παρασκευάσουν χειροποίητα εδέσματα και ψωμί. Στη συνέχεια οι μαθητές μετακινήθηκαν με τα πόδια σε οίκημα που βρίσκεται κοντά στομ ναό όπου καθημερινά προσφέρεται από εθελοντές και εθελόντριες τής τοπικής κοινωνίας φαγητό σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες τους.
Την ώρα που έφθασαν εκεί βρίσκονταν ήδη συνάνθρωποί μας οι οποίοι είχαν έλθει για τον σκοπό αυτό, στους οποίους οι μαθητές έδωσαν χαρά από το περίσσευμα τής καρδιάς τους. Με τη συνοδία μουσικών οργάνων τούς έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν μαζί τους διάφορα τραγούδια. Στο τέλος μία από τις εθελόντριες μίλησε στα παιιδά για τη δράση τους, τα ευχαρίστησε και με συγκίνηση τα προέτρεψε να μην ξεχνούν στη ζωή τους να δίνουν στον συνάνθρωπο και ιδιαιτέρως σε όποιον έχει ανάγκη, γιατί στο πρόσωπό τους βοηθούν τον ίδιο τον Χριστό.
Οι μαθητές έφυγαν γεμάτοι από αισθήματα αγάπης και συγκίνησης, κρατώντας μέσα τους ό,τι άκουσαν και είδαν τη μέρα αυτή.