Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Ένας διαφορετικός αγώνας ping pong ξεκίνησε στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης για τους μαθητές τού τμήματος Α΄2 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024. 3D εκτυπωτές και μηχανές κοπής λέιζερ συνετέλεσαν στη δημιουργική κατασκευή μοναδικών ρακετών για κάθε μαθητή και μαθήτρια. Το αποτέλεσμα; Να στηθεί ένα ισότιμο ματς...

Η Βιβλιοθήκη μας μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο fab lab! Ένα εργαστήριο, στο οποίο οι μαθητές γνώρισαν τις λειτουργίες τής τρισδιάστατης εκτύπωσης και τής μηχανές κοπής λέιζερ και έμαθαν να σχεδιάζουν και να δημιουργούν ρακέτες τού ping pong. Ρακέτες, όμως, διαφορετικές από τις συνηθισμένες, καθώς έγιναν η αφορμή για έναν ισότιμο αγώνα ping pong, ενάντια στον αποκλεισμό και τις διακρίσεις...

Το ευφάνταστο αυτό εργαστήριο τού Ιδρύματος Ωνάση, μέσω τής χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών για τον σχεδιασμό και την παραγωγή ενός τελικού προϊόντος, ώθησε τους μαθητές μας σε μια ουσιαστική διαδικασία σκέψης, συζήτησης και λήψης αποφάσεων, με στόχο την αποδοχή τής διαφορετικότητας, την ισότητα και την κατάργηση των διακρίσεων.

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία, οι έφηβοι άφησαν για λίγο τα μολύβια και τα σχολικά βιβλία και, με τη χρήση τής τεχνολογίας, ζωντάνεψαν τις ιδέες τους, δημιουργώντας συνθήκες για έναν πιο δίκαιο και δημοκρατικό κόσμο. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξο.

Υπεύθυνη τού προγράμματος ήταν η κ. Ολίβια Κότσυφα, αρχιτέκτονας και εκπαιδευτικός, απόφοιτη των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.

image001