Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν στον κινηματογράφο "Δαναό την κινηματογραφική ταινία «Η κλέφτρα των βιβλίων».
Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα τού Μάρκους Ζούσακ «The Βook Τhief» και η διασκευή για τον κινηματογράφο έγινε από τον σκηνοθέτη Μπράιαν Πέρσιβαλ.
Το έργο επικεντρώνεται στην ιστορία τής μικρής Λίζελ, ενός ξεχωριστού κοριτσιού με απίστευτο κουράγιο, που δίνεται για υιοθεσία σε ανάδοχη οικογένεια στη Γερμανία τού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Με την υποστήριξη τής νέας της οικογένειας και τού Μαξ, ενός νεαρού Εβραίου πρόσφυγα που η οικογένεια κρύβει στο σπίτι της, η Λιζέλ μαθαίνει σιγά σιγά να διαβάζει. Για την Λίζελ και τον Μαξ η δύναμη των λέξεων και τής φαντασίας είναι ο μοναδικός τρόπος διαφυγής από την ταραχώδη κατάσταση που επικρατεί.
Πρόκειται για ένα αξιόλογο κινηματογραφικό αφήγημα που τονίζει τις αρχές τής φιλίας, τής αλληλεγγύης, τη δύναμη των βιβλίων, ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει τη βαρβαρότητα τού πολέμου.