Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε, στον χώρο εκδηλώσεων, η εορτή τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείoυ Εκάλης για την 25η Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου.

Νήπια και προνήπια, φορώντας ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, ενσάρκωσαν, μέσα από τους ρόλους τους, στιγμές από την Ελληνική Επανάσταση, τιμώντας τους ήρωες τού 1821, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία τής πατρίδος μας.

Την εορτή προετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.2, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Κ. Φρούντζου, και τού τμήματος προνηπίων Π.2, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ξ. Γεωργούλα. Όλα τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στην παιδική χορωδία με επετειακά τραγούδια, τα οποία δίδαξε η μουσικοπαιδαγωγός κ. Μαρία Ευθυμίου. Η εορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, από διάφορες περιοχές τής Ελλάδος. Οι μικροί μαθητές χόρεψαν πάνω στη σκηνή με πολύ ενθουσιασμό αποσπώντας θερμό χειροκρότημα. Τους παραδοσιακούς χορούς δίδαξε στα παιδιά ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Μιχάλης Τζαβέλης.

Τη εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σ. Γκλαβάς, μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φ.Ε., και Υπεύθυνος τού Ψηφιακού Προγράμματος των Αρσακείων Σχολείων, η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά, η Υπεύθυνη τής Υπηρεσίας Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων τής Φ.Ε. κ. Κ. Λαμπρινουδάκη, η Αναπληρώτρια Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Σ. Σταθοπούλου, η Συντονίστρια Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων κ. Α. Μακροπόδη, καθώς και οι Διευθύντριες των Α΄ και Β΄ Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ. Α. Πόρποδα και Μ. Λουκαδάκου.

Μετά την ολοκλήρωση τής γιορτής τα νήπια και τα προνήπια παρέλασαν μαζί με τις δασκάλες τους, στους εξωτερικούς χώρους τού Σχολείου. Τα παιδιά συνόδευσαν με τύμπανα ομάδα μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθηγήτρια Μουσικής κ. Κορίννα Λασκαρίδου.

Όλοι οι μαθητές χειροκροτήθηκαν θερμά από τους γονείς και όλους τους παρευρισκόμενους.