Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Χριστουγεννιάτικη κοινωνική δράση

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει την παράδοση να είναι πάντα πρωτοπόρο στην κοινωνική δράση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανθρώπους που χειμάζονται και υποφέρουν.
Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το Σχολείο αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον και τη φροντίδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών προς «τοὺς ἐλαχίστους τῶν ἀδελφῶν μας» εκταμιεύοντας -είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά τους- ό,τι μπορεί ο καθένας, για να συμπαρασταθούν σε άπορες οικογένειες και αστέγους συμπολίτες (που υπερβαίνουν τους 200 στη Θεσσαλονίκη) και να ενισχύσουν το έργο τού Δημοτικού Υπνωτηρίου των Αστέγων. Αυτή η εκταμίευση τής αγάπης θα γίνει σε συγκεκριμένα είδη, ύστερα από συνεννόηση και συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες τού Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα είδη που θα χρειαστούν είναι:
• είδη καθαριότητας (απορρυπαντικά για κουζίνα, μπάνιο, δάπεδο κ.τ.ό.)
• είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, ξυραφάκια, σερβιέτες, σαπούνι για τα χέρια)
• συγκεκριμένα τρόφιμα (ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι κ.λπ.)
• λευκά είδη (σεντόνια, μαξιλαροθήκες) για το Δημοτικό Υπνωτήριο
• κουβέρτες, σκουφιά, κασκόλ, γάντια και κάλτσες για τους αστέγους
• υποδήματα καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση.
Η κοινωνική δράση τού Αρσακείου, με τη συλλογή των παραπάνω ειδών, θα ξεκινήσει την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, οπότε και όσα είδη συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν από αντιπροσωπία μαθητών στις Κοινωνικές Υπηρεσίες τού Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τη δράση συντονίζει η θεολόγος τού Σχολείου κ. Αριστέα Τσιακάλου, στην οποία και μπορεί να απευθύνεται όποιος θέλει για οτιδήποτε σχετικό.