Οι μαθητές τού τμήματος τής κ. Γιώτας Παππά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού,στο πλαίσιο τού διαθεματικού τους προγράμματος με θέμα τους σεισμούς και τα ηφαίστεια, πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τού Σχολείου μας.

Στην πρώτη επίσκεψη έμαθαν για τη δομή τής Γης, τις λιθοσφαιρικές πλάκες της και τις κινήσεις τους μέσα από διαδραστική προβολή καθώς και με την παρατήρηση ειδικού tableau πάνω στο θέμα αυτό. Δημιουργησαν,έτσι, το δικό τους ηφαίστειο με απλά υλικά, και περιεργαστήκαν ηφαιστειακά πετρώματα που υπάρχουν στη συλλογή τού Μουσείου.
Σε δεύτερο επίπεδο οι μαθητές με τη βοήθεια τής υπεύθυνης τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε., κ. Φανής Τριπολιτσιώτου, Γεωλόγου, με τη χρήση πλαστελίνης μοντελοποίησαν τη δομή τής Γης (πυρήνας- μανδύας- φλοιός), στην τάξη τους.
Τέλος, στην τρίτη επίσκεψη αναφέρθηκαν στο φαινόμενο των σεισμών, όπου με σύνθημα «Δεν φοβάμαι τον σεισμό ξέρω να προστατευτώ», έμαθαν  για τον τρόπο συμπεριφοράς μας πριν τον σεισμό, κατά τη διάρκειά του και μετά το τέλος του.
Όλοι οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις τού προγράμματος, που, αν και έχει απλοποιηθεί για το επίπεδο των μαθητών τής προσχολικής ηλικίας, δεν παύει να είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό θέμα. Ο ενθουσιασμός, οι εύστοχες παρατηρήσεις και η συνεργασία, τόσο των μαθητών όσο και τής νηπιαγωγού τους κ. Γιώτας Παππά, βοήθησε στην εύρυθμη διεξαγωγή τού προγράμματος και στην αποκόμιση χρήσιμων γνώσεων.