Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που εκπονούν ερευνητική εργασία με θέμα τον χρόνο, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κατερίνα Γλέζου, επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο γεωλογικός χρόνος».
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Οι μαθητές αρχικά χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα είχε το δικό της υπολογιστή και παρακολούθησαν προβολή για τον γεωλογικό χρόνο, πώς υπολογίστηκε, τι ενδιαφέρον έχει για εμάς, ποια είναι η αξία των απολιθωμάτων κ.ά. Στη συνέχεια, μέσα από βιωματική-ερευνητική δράση οι μαθητές γνώρισαν τους οργανισμούς που έζησαν μέσα στους γεωλογικούς αιώνες και πώς εξελίχθηκαν. Αυτό επιτεύχθηκε με τη γνωριμία με τα απολιθώματα τού Μουσείου, μέσα από ερωτηματολόγια που απαντήθηκαν από κάθε ομάδα με τη βοήθεια διαδραστικών παρουσιάσεων και με τη χρήση τού προγράμματος Articulate Engage. Τέλος οι μαθητές έλεγξαν τις γνώσεις τους μέσα από διαδραστικό παιχνίδι. Τα παιδιά που δεν πέτυχαν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στο παιχνίδι δοκίμασαν και πάλι και πέτυχαν τη μέγιστη βαθμολογία.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και τις σχετικές διαδραστικές παρουσιάσεις και το διαδραστικό παιχνίδι οργάνωσε και σχεδίασε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος.