Στο πλαίσιο τού διαθεματικού τους προγράμματος με θέμα τον άνεμο,  οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν, στις 20 Ιανουαρίου 2014, σε σχετικές δράσεις και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταρείας.
Κατά την επίσκεψή τους στον χώρο τού Μουσείου παρακολούθησαν προβολή με θέμα τον άνεμο και τα καιρικά φαινόμενα, την κλίμακα μέτρησης τού ανέμου στη στεριά και τη θάλασσα και για τους μετεωρολογικούς χάρτες. Ακόμα, γνώρισαν τον μετεωρολογικό κλωβό τού Μουσείου και τα μετεωρολογικά όργανα και έκαναν την πρώτη καταγραφή των καιρικών συνθηκών.
Στη συνέχεια κατά ομάδες επισκέφθηκαν σε διαφορετικές ημέρες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και συμπλήρωσαν στο ημερήσιο μετεωρολογικό δελτίο τις μετρήσεις θερμοκρασίας (μεγίστης- ελαχίστης), την ατμοσφαιρική πίεση, την υγρασία, τη βροχόπτωση, τη διεύθυνση και την ταχύτητα τού ανέμου.
Στο τέλος επισκέφθηκαν και πάλι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου κάθε ομάδα κατέγραψε στον χάρτη τού Σχολείου τις μετρήσεις τής ημέρας.