Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με τις δασκάλες τους κ. Αικ. Χανιώτου και Γεωργ. Κουστένη, παρακουλούθησαν στις 10 και 14 Μαρτίου 2014 εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. με θέμα τα «Φυτά - Τι προσφέρουν στη ζωή μας;».


Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα γνώρισαν τα είδη των φυτών, τα βασικά στοιχεία τους και έμαθαν τι προσφέρουν στη ζωή τού ανθρώπου.
Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψής τους στον χώρο τού Μουσείο παρακολούθησαν επίσης και μέρος τού προγράμματος τού Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευαισθητοποίησης με θέμα «Τα φυτά στην Ορθόδοξη λατρεία», το οποίο είχε επιμεληθεί ο π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, χημικός, με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών και ειδικότερα την ενότητα για τη Μεγάλη Σαρακοστή. Οι μαθητές έμαθαν ονόματα αρωματικών φυτών και τη χρήση τους στην καθημερινή και τη θρησκευτική ζωή και, τέλος, έπαιξαν το παιχνίδι των αισθήσεων, κατά το οποίο με κλειστά μάτια με τη βοήθεια τής αφής και τής όσφρησης αναγνώρισαν αρωματικά φυτά.