Αρσάκεια Πατρών

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, στον κατάμεστο Πολυχώρο τού Σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών τίμησαν με υπερηφάνεια, μέσα από δρώμενα, απαγγελίες, δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, την Επανάσταση τού 1821. Τίμησαν τους ηρωικά μαχόμενους προγόνους μας, άντρες και γυναίκες, που θυσιάστηκαν για να αναπνέουν οι επόμενες γενιές τον αέρα τής πολυπόθητης λευτεριάς!

Τα παιδιά μάς συγκίνησαν όλους και μας θύμισαν πώς ξεκίνησε η σκλαβιά, με την Άλωση τής Πόλης το 1453, καθώς και την άσβεστη δίψα για την ελευθερία όλων των ηρώων και των ηρωίδων τού 1821. Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η κ. Αρετή Αδαμοπούλου, δασκάλα, ενώ χαιρετισμό προς όλους απηύθυνε ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Στάθης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τα τραγούδια που ερμήνευσαν υπέροχα οι μαθητές/μαθήτριες τής Ε΄ τάξης με τη συνοδιία μαθητών τής Ε΄ και Στ΄ τάξης στο πιάνο. Όλοι καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που με σεβασμό και πάθος μετέφεραν το μήνυμα τού μεγαλειώδους αγώνα για την ελευθερία τού Έθνους μας!

Επιμέλεια κειμένων: κ. Αγγελική Μαντά, σδσκάλα, Κωνσταντίνα Κωστοπούλου, θεατρολόγος
Δραματοποίηση-Σκηνοθετική καθοδήγηση: κ. Κωνσταντίνα Κωστοπούλου, θεατρολόγος, Αγγελική Μαντά και  Δημητρίου-Κούστα Ιλιάνα, δασκάλες
Διδασκαλία χορωδίας: κ. Πηνελόπη Σουβαλιώτη, καθηγήτρια Μουσικής
Διδασκαλία παραδοσιακών χορών: κ. Ειρήνη Χιώτη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Επιμέλεια σκηνικών: κ. Λέλα Στασινοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών
Ψηφιακή υποστήριξη: κ. Χρήστος Ζώτος, καθηγητής Πληροφορικής

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και σε όλους τους συντελεστές τής εκδήλωσης!

Μετά το τέλος τής γιορτής ακολούθησε παρέλαση όλων των μαθητών στον προαύλειο χώρο! Και τού χρόνου!