Αρσάκεια Πατρών

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός τής Σημαίας στο Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών, στον Πολυχώρο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

Στον πανηγυρικό τής ημέρας η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Ε. Χαραλαμποπούλου αναφέρθηκε στα γεγονότα τής εποχής, στη βαθύτερη σημασία τους, με αναφορές στο σήμερα, ενώ περιέγραψε και το πώς βίωσε η πόλη των Πατρών τις πρώτες ημέρες τού πολέμου.

Κατά την παράδοση-παραλαβή τής Σημαίας οι Διευθυντές των Αρσακείων Γυμνασίου και Λυκείου κ. Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος και Μάνος Πετράκης, απευθυνόμενοι στους μαθητές, αναφέρθηκαν στη σημασία τού ιστορικού "ΟΧΙ" και στον συμβολισμό τής Ελληνικής Σημαίας, λέγοντας: «… Σε ένα κομμάτι πανί ενσαρκώνονται οι αγώνες του έθνους μας για δημοκρατία, ειρήνη, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισονομία. Αποτελεί το φάρο και την πυξίδα στην πορεία ενός λαού... », με την επισήμανση ότι αυτός ο εορτασμός αποτελεί, πραγματικά, μια εκδήλωση μνήμης και όχι έναν απλό ακόμη εορτασμό.

Στη συνέχεια επιδόθηκαν στους μαθητές τα βραβεία και τα αριστεία τού προηγούμενου σχολικού έτους.
Την ανάγνωση των πρακτικών έκαναν οι εκπαιδευτικοί κ. Ε. Λώλου, για το Γυμνάσιο, και Σωτηρία Διαμαντοπούλου, για το Λύκειο.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την απόδοση των κειμένων και για τη συμμετοχή τους στη χορωδία! Πολλά συγχαρητήρια, επίσης, στους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν την εκδήλωση κ. Ρ. Δημητροπούλου, Σ. Ανδρωνά και Χ. Λυμπεροπούλου.