Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Α΄Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού τίμησε τους προστάτες των δασκάλων και των μαθητών, τους Τρεις Ιεράρχες, μαζί όμως και την πρώτη μεγάλη δασκάλα τής Αθήνας, την αγία Φιλοθέη, η οποία, μιμούμενη το παράδειγμα κυρίως τού Μεγάλου Βασιλείου, ανέπτυξε στην Αθήνα τον 16ο αι. ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό-εκπαιδευτικό έργο. «Τόλμησε να ιδρύσει τα πρώτα σχολεία για κορίτσια στην Αθήνα μετά την άλωση».
Το εκπαιδευτικό της έργο συνεχίστηκε στα πατρογονικά της κτήματα μετά από χρόνια, όταν μεταφέρθηκε στο Ψυχικό το Αρσάκειο Αθηνών, το Σχολείο μας, που ίδρυσαν φωτισμένοι άνθρωποι το 1836 με σκοπό τη μόρφωση κοριτσιών και διδασκαλισσών.
Εφέτος, 180 χρόνια μετά την ίδρυσή του, οι δάσκαλοι και οι μαθητές τίμησαν και με αυτή την εκδήλωση τους Ιδρυτές τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αλλά και όλους τους φωτισμένους εκπαιδευτικούς, που τόσα χρόνια δίνουν την ψυχή τους για τη μόρφωση και την αγωγή των μαθητών τους.
Σχετικά θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης, τα οποία πλαισιώθηκαν από ύμνους και τραγούδια από τους μαθητές τής Ε΄1 τάξης.
Υπεύθυνη τής εορτής ήταν η κ. Β. Χαλκιοπούλου, τα τραγούδια δίδαξε η κ. Φ. Σακλαρίδου, τα δρώμενα η κ. Α. Κοντού, τα σκηνικά αντικείμενα επιμελήθηκε ο κ. Α. Στρατούδης, ενώ τη γενική επιμέλεια είχε η Διευθύντρια κ. Ε. Σαντοριναίου.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.