Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 4 Μαρτίου 2024 η ομάδα Zoomology παρουσίασε στις μαθήτριες και τους μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού τη δραστηριότητα "Γη και Διάστημα", στο πλαίσιο τής συμμετοχής τού Σχολείου στο Εθνικό Σχολικό Δίκτυο Αειφορίας "Μυθολογία και Διάστημα".

Η Γη και το Διάστημα ήταν δύο από τα πιο συναρπαστικά θέματα που συζήτησαν οι μαθητές. Η Γη, οπλανήτης μας, είναι γνωστή και ως "γαλάζιος πλανήτης", λόγω τής μεγάλης ποσότητας νερού που καλύπτει την επιφάνειά της. Το Διάστημα είναι ο χώρος, πέρα από την ατμόσφαιρα τής Γης, όπου βρίσκονται άλλοι πλανήτες, αστέρες, δορυφόροι και διάφορα αστρικά συστήματα.

Ακολούθησε η εντυπωσιακή περιγραφή τού ηλιακού μας συστήματος και μια εποικοδομητική συζήτηση για τα μυστήρια τού Διαστήματος και πώς αυτά επηρεάζουν τη ζωή  στη Γη. Οι τροχιές των πλανητών, οι αποστάσεις από τον ήλιο, η βαρύτητα, το σφαιρικό σχήμα της Γης , οι αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη, η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει το φως (300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο!) ήταν μερικά από αυτά που ενθουσίασαν περισσότερο τα παιδιά.

Είναι βέβαιο ότι οι ακριβείς και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για τη Γη και το Διάστημα μας βοηθούν να αντιλαμβανόμαστε και να κατανοούμε τη ζωή και τον κόσμο γύρω μας καλύτερα. Πράγματι, στο τέλος όλα τα παιδιά κατασκεύασαν με  πολύ κέφι και ενδιαφέρον τις δικές τους, ιδιαιτέρως παραστατικές, μακέτες.

Δείτε τη δράση μας στο παρακάτω βίντεο.