Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το «Σεντούκι με τις αναμνήσεις» άνοιξε, στις 20 Μαΐου 2016, με πολλή συγκίνηση η κ. Κατερίνα Κούλη, μιλώντας στους μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, ξαναβγάζοντας στο φως αναμνήσεις σημαντικές και αγαπημένες από την εποχή τής Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, από τη δημιουργική περίοδο τής προσφοράς της ως δασκάλας στα Αρσάκεια Σχολεία και από την εικοσαετή συμβολή της ως διευθύντριας τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού.
Ξετύλιξε προσεκτικά το νήμα τής ιστορίας τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού από τον Οκτώβριο τού 1976, που έγιναν επίσημα τα εγκαίνιά του από την πρώτη Διευθύντρια κ. Ιωάννα Κουλιανού, ιστορική μορφή με σημαντικό παιδαγωγικό έργο, υποδειγματική υπευθυνότητα και αφοσίωση στο καθήκον, ήθος και γενναιοψυχία. Η κ. Κούλη παρουσίασε τις δράσεις-σταθμούς τού Σχολείου, όπως ήταν η αδελφοποίηση με το σχολείο Στάρι Κριμ τής Μαριούπολης Ουκρανίας, η συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία και η υλοποίηση τού πολιτιστικού προγράμματος "Ολυμπιακή παιδεία", με θέμα την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη συγκινητική συνεργασία με τη δεύτερη κατά σειρά διευθύντρια τού Β΄ Δημοτικού και από το 1997 διευθύντρια τού Αρσακείου Τιράνων, την αξιότατη, επιβλητική και δυναμικότατη κ. Σαπφώ Μαζαράκη, στο πλαίσιο τής εποικοδομητικής επικοινωνίας των μαθητών των Αρσακείων και τής δημιουργίας δεσμών φιλίας μεταξύ τους.
Ως κατακλείδα άφησε τον ρόλο τού δασκάλου και τη σπουδαιότητα τής αναγεννητικής αλληλεπίδρασής του με τους μαθητές, αφού "οφείλει να ξεπερνά τα τυπικά όρια και να είναι πάνω απ’ όλα παιδαγωγός, ώστε τα παιδιά να τον κοιτάζουν καθαρά στα μάτια".