Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο πλαίσιο τής επαφής των παιδιών με την τέχνη τού θεάτρου, παρακολούθησαν παραστάσεις σε διάφορες θεατρικές σκηνές.

Α΄ τάξη: Θέατρο Τάσου Κώνστα, "Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής"
Α΄ τάξη: Θέατρο Αλίκη, "Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας"
Β΄ τάξη: Εθνικό Θέατρο REX, στην παιδική σκηνή, "Πινόκιο"
Γ΄ τάξη: Θέατρο Βεάκη, "Το φάντασμα τού Κάντερβιλ"
Δ΄ τάξη: Μέγαρο Μουσικής, "Ροβινσώνας Κρούσος"
Ε΄ τάξη: Θέατρο Βρετάνια, "Τα ξύλινα σπαθιά"
Ε΄ τάξη: Μέγαρο Μουσικής, "Ήρωες"
Στ΄ τάξη: Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, "Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα"

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων παρακολούθησαν, επίσης, παραστάσεις από το αγγλικό εκπαιδευτικό θέατρο English Theatre Club, το οποίο, μέσα από κείμενα σε απλά, κατανοητά Αγγλικά, παρασύρει τους μικρούς θεατές σε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα. Σκοπός των παραστάσεων είναι η εξοικείωση των μαθητών μας με την Αγγλική Γλώσσα με ευχάριστο τρόπο και η δημιουργική αξιοποίηση τού γλωσσικού κώδικα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες:
-των Α΄ και Β΄ τάξεων παρακολούθησαν, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, τη θεατρική παράσταση με τίτλο "The Three Little Pigs". 
- των Γ΄ και Δ΄ τάξεων παρακολούθησαν, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, τη θεατρική παράσταση με τίτλο "The Princess and the Pea". 
- των  και Στ΄ τάξεων, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση με τίτλο "Sherlock Holmes is Back".  Όλες οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο τού Σχολείου μας.