Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης τής ομάδας, με θέμα «Παίζουμε όλοι μαζί, γινόμαστε φίλοι καλοί!», που οργανώθηκε από το Σχολείο σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής ΦΕ.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις που πραγματοποιούνται στο μάθημα τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, και συγκεκριμένα στην ενότητα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ - Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη».

Αρχικά οι μαθητές συζήτησαν με τους εμψυχωτές για την οργάνωση τής τάξης τους, τη δύναμη τής ομάδας και τους κανόνες που έχουν αποφασίσει όλοι μαζί και ακολουθούν κατά τη διάρκεια τού παιχνιδιού και των δραστηριοτήτων τους.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και λειτουργώντας ομαδοσυνεργατικά επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Τα πρωτάκια με όρεξη και ενώνοντας τις δυνάμεις τους αναζήτησαν τα κρυμμένα ψαράκια στο δασάκι τού Σχολείου μας...
Στο τέλος οι ομάδες βρήκαν όλα τα κρυμμένα ψαράκια.

Άλλη ομάδα βρήκε περισσότερα και άλλη λιγότερα, όμως όλοι ήταν νικητές, γιατί κατάλαβαν ότι στο παιχνίδι σημασία έχει η συμμετοχή, η συνεργασία, η χαρά και η διασκέδαση!

Κατανόησαν, επίσης, τη σημασία τής ομάδας και όλοι μαζί δημιούργησαν ένα πολύ σημαντικό σύνθημα-μήνυμα«Εγώ για σένα, εσύ για μένα κι όλοι μαζί είμαστε ομάδα δυνατή!»