Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από την εμπειρία τής ζυγαριάς στη σχέση τής ισότητας και τις πράξεις των αριθμών».

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, έπαιξαν με τις ζυγαριές αριθμών και ανακάλυψαν τον πλούτο τής μαθηματικής γνώσης. Αντιστοίχισαν τους αριθμούς με τις ποσότητες, έκαναν εξάσκηση στην πρόσθεση, στην αφαίρεση, στην ανάλυση και σύνθεση των αριθμών, πειραματίστηκαν με τα σύμβολα ισότητας και ανισότητας και κατανόησαν τις έννοιες τού βάρους και τής ισορροπίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση «Εύρηκα: Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων», όπου θαύμασαν τα κορυφαία επιτεύγματα τής αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, όπως το "οδόμετρο" τού Ήρωνα, το ομοίωμα τού Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ηλιακά ωρολόγια και τη "θεραπαινίδα", σε σχέδια των Ήρωνα και Φίλωνα, που θεωρείται το πρώτο ρομπότ τής αρχαίας Ελλάδας!

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού μουσείου και συνάμα χάρηκαν τον πρωινό περίπατο στην όμορφη γειτονιά τού Θησείου, στο ιστορικό κέντρο τής πόλης μας.