Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής θεματικής ενότητας "Πάμε μια βόλτα στο διάSTEAMα;" τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βόλτα στο άπειρο". Σκοπός τού προγράμματος ήταν η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών, μέσα από μια διαδραστική θεατρική παράσταση που συνδυάζει την επιστήμη, τη μυθολογία και τη χαρά τού θεάματος.

Δυο αστρονόμοι, με τη βοήθεια των παιδιών, κερδίζουν σε έναν διαστημικό διαγωνισμό. Το έπαθλο τού διαγωνισμού είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά και να μεταμορφωθούν σε μικρούς αστροναύτες για να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα! Τα παιδιά επιβιβάζονται στον πύραυλο τής αποστολής και το ταξίδι ξεκινά! Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, που πλαισιώνουν οι εντυπωσιακές προβολές, η μουσική και ο χορός, τα παιδιά μαθαίνουν τις φάσεις τής σελήνης, τους πλανήτες τού ηλιακού μας συστήματος, την εκπαίδευση των αστροναυτών πριν πραγματοποιήσουν το διαστημικό ταξίδι τους, καθώς και τον τρόπο ζωής τους στο διάστημα.

Οι μικροί εξερευνητές τού διαστήματος αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις, συνεργάστηκαν και ευχαριστήθηκαν τη διαστημική βόλτα τους στο σύμπαν!