Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η επίσημη εορταστική εκδήλωση "Ύμνος εις την Ελευθερίαν, Χαίρε ω Χαίρε, Ελευθεριά!" των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων Ψυχικού στο Θέατρο των Σχολείων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρουσίασαν το ομώνυμο θεατρικό δρώμενο και ζωντάνεψαν στη σκηνή τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα, από την άλωση τής Βασιλεύουσας μέχρι την απελευθέρωση τού Γένους και τη σύσταση τού νεότερου ελληνικού κράτους, μέσα από τη ματιά και το κονδύλι τού μέγιστου ποιητή τής Ελευθερίας Διονύσιου Σολωμού.

Οι 158 τετράστιχες στροφές τού "Ύμνου εις την Ελευθερίαν" αποτέλεσαν το έναυσμα για τη σύνθεση τού θαυμάσιου σεναρίου που επιμελήθηκαν οι δασκάλες τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Δημοτικού κ. Ζωή Θεοχάρη και Δήμητρα Ιακωβάκη. Ο καθαρός ποιητικός λόγος τής έντεχνης και δημοτικής ποίησης σε συνδυασμό με το σενάριο, που απαιτούσε συνεχή δράση, πάθος αλλά και ένταση, η εκπληκτική ερμηνεία των μαθητών, η εξαιρετική σκηνοθεσία, τα εντυπωσιακά σκηνικά ενθουσίασαν και συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από επετειακά τραγούδια, που ερμήνευσε με ευαισθησία και ζωντάνια η χορωδία των μαθητών και μαθητριών τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού και από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, που χόρεψαν με λεβεντιά και χάρη τα παιδιά τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ο Σύμβουλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φ.Ε. κ. Σωτήριος Γκλαβάς.
Την ευθύνη τής εορταστικής εκδήλωσης είχε το Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού.
Τον πανηγυρικό λόγο τής ημέρας εκφώνησε η Υποδιευθύντρια τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού κ. Ζωή Θεοχάρη.
Το θεατρικό δρώμενο σκηνοθέτησε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Βασιλική Μουρίκη.
Τη χοροκίνηση τής παράστασης επιμελήθηκε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη.
Τη χορωδία δίδαξε και διηύθυνε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φιλιππία Σακλαρίδου.
Tους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργία Τσιάκου και Μαρατίνα Αθανασίου, ενώ τον χορό στο θεατρικό δρώμενο δίδαξε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Χριστίνα Αυλίχου.
Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. ‘Αννα Μαρία Κουρμούλη.
Την προβολή επιμελήθηκε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Κατερίνα Μυτακίδη.
Τον συντονισμό και την οργάνωση τού εορτασμού είχε η Διευθύντρια του Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου.