Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής θεματικής ενότητας «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, όλοι μοναδικοί» τού μαθήματος τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 20 και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι διαφορετικός και μοναδικός».

Στόχος τού προγράμματος ήταν, μέσα από την αφήγηση μύθων τού Αισώπου, τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα τής διαφορετικότητας και να συνειδητοποιήσουν ότι ο καθένας μας έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ξεχωριστό και αναντικατάστατο...

Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον τρόπο που μαθαίνουν, επικοινωνούν και εκφράζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών συμμετείχαν σε πολύ ενδιαφέρουσες βιωματικές δραστηριότητες. Γνώρισαν την ελληνική νοηματική γλώσσα και απέδωσαν σε αυτή το όνομά τους, ψηλάφισαν τη γραφή των τυφλών Braille και ζωγράφισαν με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η επίσκεψη στο Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών ήταν πολύ εποικοδομητική και ενθουσίασε τα παιδιά, διότι μοιράστηκαν μια ξεχωριστή εμπειρία με τους συμμαθητές τους και αντιλήφθηκαν τη σημασία τής αποδοχής τής διαφορετικότητας.