Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες τού τμήματος Β΄1 τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού υποδέχτηκαν τον πιο όμορφο μήνα τής Άνοιξης, με ένα άνοιγμα στην ομορφιά αλλά και την ιδιαιτερότητα τού κόσμου μας και με οδηγό τη συγγραφέα κ. Ελένη Κατσαμά. Η συγγραφέας επισκέφθηκε τα παιδιά, μετά από πρόσκληση τής φιλολόγου κ. Ζωής Πετρολιάγκη, για να συζητήσει μαζί τους διάφορους προβληματισμούς που προέκυψαν από την πραγμάτευση τής πολυβραβευμένης συλλογής διηγημάτων της με τίτλο «Κοσμοδρόμιο».

Η επεξεργασία τού συγκεκριμένου βιβλίου είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Έτσι, οι μαθητές τού τμήματος εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για πολλά από τα διηγήματα τού βιβλίου, καθώς και την αγωνία τους αλλά και τον φόβο τους για γεγονότα και συμπεριφορές παιδιών τής ηλικίας τους, που περιγράφονται σε αυτά, και που πολλές φορές χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο κόσμο τους.

Η συζήτηση με τη συγγραφέα ολοκληρώθηκε με την ερώτηση των μαθητών για την επιλογή της να ασχοληθεί με την εφηβική λογοτεχνία και τι σημαίνει η εφηβεία για εκείνη. Η συγγραφέας εξέφρασε τον θαυμασμό της για την οξυδέρκεια και τους γόνιμους προβληματισμούς των μαθητών, προσκαλώντας τους και σε ένα επόμενο ταξίδι στον κόσμο μαζί της...

image001