Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, την 6η και 7η ώρα, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, οι μαθήτριες και μαθητές των Α΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία, την τιμή και τη χαρά να συμμετάσχουν στην εξαιρετική διαδραστική παρουσίαση "Η Εκπαίδευση στην εποχή τής Τεχνητής Νοημοσύνης" με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Παρασκευά, καθηγητή τού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρο τού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και εκδόσεων «Διόφαντος», επικεφαλής τού Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και τού Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης eTwinning.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση τής Διευθύντριας κ. Αμαλίας Μαυροειδή σε συνεργασία με την δρα Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής, Ρομποτικής και Φυσικών Επιστημών, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε ζητήματα που άπτονται τής ανάπτυξης τής Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού e Twinning έργου "Exploring AI in the classroom" («Εξερευνώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη στην τάξη»), το οποίο ίδρυσε και συντονίζει το Σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

[Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, τις δραστηριότητες και τα έργα των μαθητών μπορείτε να αναζητήσετε εδώ: Exploring AI in the classroom και Exploring AI in the classroom - TwinSpace.]

Οι μαθητές/-τριες παρακολούθησαν την ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνομίλησαν με τον κ. Παρασκευά σχετικά με την εισαγωγή και αξιοποίηση τής Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση και στην καθημερινή ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παρασκευά για την καινοτόμο προσέγγιση, το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και την ευρεία και διεξοδική κάλυψη καίριων θεμάτων αναφορικά με την έννοια, την ιστορική εξέλιξη, την κατηγοριοποίηση και την αξιοποίηση των εργαλείων τής Τεχνητής Νοημοσύνης στο σύγχρονο σχολείο, ο οποίος τόνισε και τα ηθικά ζητήματα που αναδύονται. Τέλος, ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας.