Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 οι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, που διδάσκονται Γερμανικά, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη τού Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe και συμμετείχαν σε εργαστήριο, με αφορμή το επετειακό έτος 2024 για τον συγγραφέα Φραντς Κάφκα.

Περιηγήθηκαν στην έκθεση αφίσας "KOMPLETT KAFKA", που πραγματοποιείται στο Goethe-Institut σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Nicolas Mahler και το Literaturhaus Stuttgart (Λογοτεχνικό Σπίτι τής Στουτγκάρδης), από την οποία άντλησαν τις απαραίτητες για την συμμετοχή τους στο εργαστήριο πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και το έργο τού Κάφκα, ο οποίος, πέρα από τη συγγραφική του δραστηριότητα, είχε έντονη αγάπη και για το σχέδιο.

Οι μαθητές βίωσαν με διαδραστικό τρόπο ένα περιπετειώδες ταξίδι μέσα από εικόνες, εισχώρησαν στον κόσμο των σκέψεων τού Kafka και, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που τους είχαν δοθεί στο μάθημα των Γερμανικών (φυλλάδιο και βίντεο), συνειδητοποίησαν τον λόγο για τον οποίο ο Kafka θεωρείται ένας διαχρονικός συγγραφέας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Α.Γκόγκα, Α. Κεφαλά, Δ. Κουτρομάνου και Ε. Τσιτσάνου.